Ik ben Yvonne Exterkate-Broeze

Graag stel ik me aan je voor. Ik ben Yvonne Exterkate-Broeze, 56 jaar en getrouwd met Silvo. Samen hebben wij 2 kinderen Anna en Sam.

Al van jongs af aan heeft mijn interesse in de zorg gelegen. Op mijn 19e ben ik gestart met de inservice opleiding tot verpleegkundige A. Vanwege  andere verwachtingen, waaronder het verlenen van zorg, ben ik met deze opleiding gestopt en ben gaan werken als medisch secretaresse

In de jaren die volgden kreeg ik een gezin en verschillende banen waarvan de laatste jaren niet zorg gerelateerd.

Maar het stemmetje in mij liet keer op keer van zich horen, tot ik het niet meer kon negeren. Gezien mijn leeftijd en levenservaring zag ik mijzelf niet meer werkzaam in de verpleging maar meer in het helpen van anderen die op de een of andere manier vastlopen.

Via mijn kinderen heb ik kennis gemaakt met kinesiologie bij Winnie Siekman-Smit (kinesioloog te Hengelo), in eerste instantie vanwege dyslexie problemen. Een bijzonder verrassende ervaring.
Beide kinderen en niet veel later ook mijn man en ik hebben erg veel baat gehad bij de kinesiologie behandelingen van Winnie Siekman-Smit.

Geïntrigeerd door de resultaten van de kinesiologie behandelingen bij mijn kinderen, mijn man en mijzelf ben ik in september 2015 gestart met de 4-jarige HBO conforme opleiding tot kinesioloog aan de Nederlandse school voor Kinesiologie en inmiddels sinds juni 2019 afgestudeerd. Deze opleiding is SNRO HBO-conform en FONG HBO-Bachelor conform geaccrediteerd. MBK en PsBK zijn CPION geaccrediteerd.
Met een afgeronde opleiding kinesiologie beschik ik over de juiste instrumenten en kan ik de juiste voorwaarden scheppen om zorg op maat te verlenen met de volledige aandacht voor de mens als geheel.

Waarom Kinesiologie?

Kinesiologie spreekt mij zo aan omdat het een therapie is die mens in zijn geheel (holistisch) benaderd. Het is een therapie waarin zowel moderne westerse technieken als technieken uit de klassieke Chinese geneeskunde gecombineerd kunnen worden toegepast. Door gebruik te maken van de spiertest kunnen blokkades veroorzaakt door stress in welke vorm dan ook, worden opgespoord. Met de verschillende correctietechnieken kunnen de blokkades worden opgeruimd waardoor de energie weer gaat stromen en het zelfhelend vermogen van  het lichaam wordt geactiveerd

Mijn missie

Mijn missie als kinesioloog is om samen met jou te onderzoeken waar de klacht vandaan komt, wat de boodschap is achter deze klacht. Gebruik makend van de spiertest stel ik heldere vragen aan je lichaam om erachter te komen wat je lichaam te vertellen heeft. Door deze testen komen er puzzelstukjes ten aan zien van de klacht naar voren. Door de gevonden onbalansen te bespreken kan er bewustwording voor de situatie ontstaan zodat jij inzichten in en eventuele oorzaken voor de klacht kan vormen. Hierbij stem ik de behandeling af op de gevonden onbalansen om zo het zelfhelendvermogen van het lichaam te activeren waardoor de balans zich hersteld en er weer een holistische verbinding ontstaat.

Afspraak maken

Wil je meer informatie of een afspraak maken, dan kun je me bellen, mailen of een whatsapp sturen, of via het contactformulier je vraag stellen. Ik reageer binnen een werkdag op je bericht.

Contactgegevens

Yvonne Exterkate

Begoniastraat 21

7555 BX Hengelo

0624694667

yvonne@kinesiovon.nl

 

 

Begoniastraat 21
7555 BX  Hengelo